Automatisch een boete voor niet-handsfree telefoongebruik

23 november door Tom Clemens

Mogelijk heeft u het al gehoord, vanaf afgelopen maandag 16 november is er een nieuw middel in gebruik genomen om bellende en appende bestuurders te beboeten. Een zogenaamde slimme camera gaat automobilisten bekeuren die met de telefoon in hun hand aan het rijden zijn.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

De slimme camera staat op een bepaalde hoek, waardoor de handen en het stuur zichtbaar zijn in combinatie met de kentekenplaat. Je gezicht komt dus niet op de foto.

 

De camera zet elke passerende auto op de foto, dus niet alleen appende bestuurders. De camera zal vervolgens met behulp van een speciaal algoritme bepalen of de bestuurder waarschijnlijk zijn of haar telefoon vastheeft. Als dit volgens het systeem het geval is, zal de foto worden doorgestuurd naar het CJIB waar een BOA de foto controleert of er inderdaad sprake is van niet-handsfree telefoongebruik. Als dit zo is krijgt de kentekenhouder van de auto de boete op de mat, anders wordt de foto vernietigd volgens het OM.

 

Heeft u nu een boete ontvangen voor het vasthouden van uw mobiele telefoon, tablet of navigatiesysteem? Of heeft u een hele andere verkeersboete ontvangen? Wij gaan gratis voor u in bezwaar. Kijk snel op www.clebu.nl/uw-boete-indienen/ voor meer informatie!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is alleen bestemd voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel dit artikel met grote zorg is opgesteld door (een van) onze juristen kunnen wij, mede doordat de wet gecompliceerd en veranderlijk is, niet garanderen dat de informatie actueel en accuraat is. Ook kan het zijn dat deze informatie niet toepasbaar is op uw situatie. Indien u vragen heeft kunt u het best contact met ons opnemen.